Cooperis į Prahą prieš kelias savaites atvyko iš Hanoverio. Po priverstinio karantino gyvūnas pagaliau įsikūrė naujuose namuose. Dabar zoologijos sodas turi naują itin svarbią užduotį – surasti Cooperiui draugę, kad vombatas nesijaustų vienišas.

„Jam tikrai neteks ilgai jaustis vienišam, surasime jam draugę. Nors dar negalime pasakyti, kada tai įvyks, bet norėtume, kad ji atvyktų tiesiai iš Australijos, iš veisimo stoties Tasmanijoje“, – sakė Prahos zoologijos sodo direktoriaus pavaduotojas Jaroslavas Simekas.

Skelbiama, kad jaunasis sterblinis labai panašus į motiną, nes toks pat socialus ir itin draugiškas.

„Cooperiui ką tik baigėsi karantinas, jis pradeda jaukintis savo namus, savo teritoriją tiek lauke, tiek aptvare. Džiaugiuosi, kad domisi aplinka, ją tyrinėja, pradeda rausimo darbus, o tai vombatams būdingas elgesys. Kaip ten bebūtų, man atrodo, kad iš savo mamos jis paveldėjo itin draugišką ir mielą charakterį“, – sakė Vombato prižiūrėtojas Davidas Vala.

Iš Australijos kilę vombatai – naktiniai gyvūnai, po žeme išsikasantys tikrų tikriausius labirintus, kuriuose slepiasi dieną, o naktį išlenda ieškoti maisto. Prahos zoologijos sodo lankytojai susipažinti su Cooperiu gali jau nuo šeštadienio.