Parko specialistai prašo vietinių gyventojų ir poilsiautojų atkreipti dėmesį į šiuos laukinius gyvūnus, tačiau būti atidiems ir nesupainioti jų su usūriniu šunimi.

„Paprastojo meškėno uodega dryžuota, apie 20–25 cm ilgio, svoris 5–16 kg, gerai laipioja medžiais. Pastebėjus pateikti informaciją apie stebėjimo vietą, datą, laiką, kitas pastabas el. paštu: modestas.bruzas@nerija.lt, galite pridėti ir nuotraukų, vaizdo medžiagą“, – sakoma parko direkcijos įraše.

Usūrinis šuo prie savo urvo

Specialistų teigimu, paprastasis meškėnas natūraliai paplitęs Centrinės ir Šiaurės Amerikos paupiuose, miškuose, netoli gyvenamųjų vietovių, visoje Europos Sąjungoje yra įtrauktas į invazinių rūšių sąrašus.

„Dėl savo greito prisitaikymo prie aplinkos ir gebėjimo laipioti medžiais, sunaikina įvairių perinčių paukščių rūšių dėtis ne tik ant žemės, bet ir medžiuose. Šią invazinę rūšį laikyti, veisti, auginti, dauginti, naudoti arba mainyti, vežti arba paleisti į aplinką griežtai draudžiama“, – priduria parko specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt