Nidos, kituose Neringos, Palangos paplūdimiuose šiomis dienomis skrajojo būriai vabzdžių.

„Iš tolo atrodo, kad rūksta dūmai. Kai kurie poilsiautojai puolė fotografuoti, pamanę, kad tai maži smėlio tornadai, tačiau prisiartinus paaiškėjo, kad tai - vabzdžių spiečiai“, - sakė GRYNAS.lt nuotrauką atsiuntęs skaitytojas Aleksandras.

Anot jo, vabzdžiai „patenka į burną, nosį“. Dėl poilsį trikdančių vabzdžių šiomis dienomis skundėsi ir poilsiautojai Palangoje.

Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas sako, kad kol kas tenka padėti tik poilsiautojams, nukentėjusiems nuo širšių. O kiti vabzdžiai vasarotojams nekanda, nors, pavyzdžiui, skraidančios žiedmusės savo išvaizda ir dryžiais ir primena vapsvas.

„Yra pasitaikę širšių - patys bandom padėti, o jei žmogus jautrus, alergiškas, tai ir greitąją pagalbą tenka kviesti. Šiandien kvietėme vaikui. O tie kiti vabzdžiai - jų labai daug, yra - ir labai mažyčių, bet jie gyvena parą ar dvi. Vakar jų buvo labai daug, po to nugaišusių vien aplink stotį gal trys kibirai, bet šiandien - labai mažai ir gal šiandien jau paskutinė diena gali būti“, - kalbėjo J. Pirožnikas.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure GRYNAS.lt informavo, kad informacijos apie tai, jog dėl kokių nors vabzdžių įgėlimų būtų dažniau kreipiamasi į medikus, kol kas nėra.

Anot biuro direktorės pavaduotojos Inetos Pačiauskaitės, vabzdžių pagausėjimas juntamas ne kasmet. „Priklauso nuo gamtos sąlygų. Kai pavasarį oras - lietingas, šiltas, susidaro palanki terpė“, - sakė ji.