„Tai nutiko vakar (pirmadienį – red. past.) apie 17-18 val. vakare ant Luodžio ežero Zarasų rajone. Po truputį vakar lengvai pasnyguriavo vieną ir antrą kartą nedidelėmis snaigėmis, bet po to susikaupė debesys ir kai „dėjo“, tai jau rimtai“, - juokdamasis prisiminė žvejas. Didelės sniego snaigės, anot jo, krito apie 15 minučių.

P. Korsakas pasakojo, kad, ko gero, tokį reiškinį gegužės mėnesį jam teko stebėti pirmąkart: „Gegužę nelabai atsimenu, kad būtų tekę tai matyti, balandį – būdavo... Buvo netikėta“, - pripažino pašnekovas ir pridūrė, kad tuo metu ežere buvo filmuojama televizijos laida, taigi pavyko įamžinti unikalių gamtos vaizdų.

Šios savaitės pradžioje daugumoje Lietuvos vietų naktimis temperatūra nukrenta žemiau nulio. Kai kurias Lietuvos vietas jau pabarstė lengvas sniegas, kitur -  iš dangaus pasipylė ledukų. Štai pavyzdžiui internautas Mindaugas vaizdo siužetų portale „Youtube“ pasidalijo vaizdeliu, filmuotu gegužės 4-ąją Šiauliuose. Čia, anot jo, trumpai praūžė ledukų kruša: