„Mano šios dienos radinys. Švenčionių rajone, šalia Vaičiūkiškės kaimo, prie pagrindinio kelio esančiame posūkyje į mišką, konteineryje išmesta šerno galva. Labai neįprastas radinys. Ar tai yra leistina? Jei medžiotojai išmetė, ar jie neturėtų kažkaip kitaip utilizuoti?“, – klausė skaitytoja.

Grynas.lt apie radinį pranešė Aplinkos apsaugos departamentui. Departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai atliko patikrinimą vietoje ir nustatė, kad buitiniame konteineryje išmesta sena šerno galvos iškamša, todėl ji yra nekenksminga.

Šerno iškamša Skaitytojos nuotr.

Departamento teigimu, šernas yra medžiotinas gyvūnas, todėl pagal galiojančius teisės aktus fiziniam asmeniui, kuris namuose laiko tokią iškamšą, leidimas nereikalingas.

Susisiekus su UAB „Švenčionių švara“ (įmonė, kuri surenka vietines komunalines atliekas) ir pasiteiravus, kaip radinys bus sutvarkytas, gavome atsakymą: „Kadangi esame mišrių komunalinių atliekų vežėjai (išskyrus pavojingas atliekas, o iškamša – nėra pavojinga atlieka), juolab gyventojai ją išmetė kaip buitinę atlieką, ji bus pašalinta kartu su kitomis buitinėmis atliekomis.

Visos mišrios Švenčionių rajono atliekos vežamos į Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centrą, ten jos kruopščiai rūšiuojamos. Visos organinės atliekos, kurios nėra tinkamos perdirbti, yra greičiausiai sudeginamos Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)