Apie 16 valandą trečiadienį prie Neries, netoli Žaliojo tilto, vaikštinėjęs Garry netikėto susitikimo nuotraukomis pasidalino feisbuke. Matyti, kaip jo užfiksuotas roplys šliaužia link žolių.

Žaltys

Herpetologas Gerardas Paškevičius sako, kad nuotraukose užfiksuotas geltonskruostis žaltys.

„Miestams vis labiau plečiantis jie užima natūralios gamtos vietas, o ta gamta niekur nedingsta – ji prisitaiko prie pasikeitusių sąlygų. Tai rūšys visą laiką ir darė evoliucijos eigoje. Žaltukas tiesiog pasinaudojo proga saulėtą dieną sušilti ant jos įšildytų trinkelių. Sušilęs jis tampa aktyvesnis ir lengviau pasigauna grobį. Kitas galimas variantas – žaltys buvo pasisotinęs ir šilumoje virškino, nes kuo šilčiau, tuo aktyviau dirba jo virškinimo fermentai ir grobis greičiau įsisavinamas. Be to, jau yra paskutinės dienos iki žalčių pasislėpimo žiemavietėse. Galbūt roplys ir užklydo atsitiktinai, gal upės srovė atnešė. Nors įprastai žalčiai vengia tekančio vandens“, – pasakoja roplių žinovas.

Anot jo, gamtoje pasitaiko, kad gyvates pagauna plėšrieji paukščiai ir benešdami naguose pameta. „Gyvatės yra puikios pasprukimo meistrės“, – sako G. Paškevičius. Tai galėtų būti roplio atsiradimo prie vandens priežastimi. Herpetologo teigimu, neatmestina ir kad kažkas šį žaltį buvo pagavęs ir augino, o vėliau paleido prie vandens. Vis dėlto jis tikina, kad tai – tik pasvarstymai, kaip žaltys atsirado miesto centre. Gali būti jis ten jau gyveno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)