„Atmosfera kartais stebina net tuos, kurie jai atidavę nemažą savo gyvenimo dalį. Prieš keletą metų buvo net sunku patikėti tokio reiškinio egzistavimu. Jūsų matoma nuotrauka buvo užfiksuota iš tikrųjų. Tai nėra fotomontažas, tai tiesiog greta mums įprastos vaivorykštės nedažnai pasirodanti atspindžio vaivorykštė (angl. – reflection rainbow)“, – savo feisbuko puslapyje paaiškina „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Įraše po šia stebinančia nuotrauka paaiškinama, kad tokio tipo vaivorykštei susiformuoti, tereikia kito ryškios šviesos šaltinio – Saulės atspindžio nuo vandens telkinio paviršiaus.

„Kadangi viena vaivorykštė (mums įprastoji) susiformavusi dėl tiesioginių Saulės spindulių, todėl įprastai ji būna truputį ryškesnė už tą kuri susiformavo nuo šviesos atspindžio. Tikroji vaivorykštė yra dešiniau ir labiau pasvirusi, o atspindžio vaivorykštė – esanti kairiau ir labiau statmena. Žodžiu, atrodo kaip tikras „glitch in the Matrix“, – sako „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Teigiama, kad šios nuotraukos autorius Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys jau ir anksčiau yra užfiksavęs tokį reiškinį. Jis pastebėtas 2015 metų rudenį toje pačioje Lietuvos vietoje.

„Tad jei paklausit, kur geriausia ieškoti tokių vaivorykščių, iš karto ir atsakysim – Ventės rage (arba kažkur kitur prie didelį plotą apimančio vandens telkinio)“, – sako „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)