Trečiadienio rytas Karklėje prasidėjo neramiai. Kaip pasakoja Pajūrio regioninio parko atstovai, vakar Karklėje į Cypos upelį galimai išpiltas tualeto turinys. Apie tai parkas vakar paskelbė savo feisbuko paskyroje ir prašo pagalbos ieškant gamtos teršėjų.

Kaip GRYNAS.lt ketvirtadienį sakė patys parko atstovai, manoma, kad nuotekas į upelį išpylė namelio ant ratų gyventojai. Apie įvykį jau pranešta aplinkosaugininkams, kurie patvirtino, kad pranešimą gavo ir pradėjo tyrimą dėl neteisėtų veiksmų ir aplinkos teršimo.

Už aplinkos teršimą nuotekomis vadovaujantis LR ANK 246 str. 1 d. numatoma bauda nuo 60 iki 1170 eurų, o už aplinkos teršimą atliekomis priklausomai nuo išmesto atliekų kiekio bauda pagal LR ANK 247 str. yra nuo įspėjimo iki 4300 eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas vėliau patikslino, kad, pirminiais duomenimis, nurodytomis atliekomis galimai atsikratyta iš pravažiuojančio kemperio. Kadangi atliekos išpiltos valstybinėje žemėje – dalis atliekų ant kranto, o kita dalis upelyje – ir dėl to, jog nėra žinoma, kas išpylė atliekas, AAD kreipėsi į Kretingalės seniūnijos seniūną dėl galimai bešeimininkių atliekų sutvarkymo.