Kaip ir buvo žadėta konkurso pradžioje, vienas Aplinkos ministerijos firminis puodelis skiriamas didžiausio palaikymo sulaukusiai nuotraukai – Reginos Leknickienės atsiųstai, kuriai savo simpatiją išreiškė per 190 žmonių.
Joniškis. Baltoji sinagoga/ R. Leknickienės nuotr.
Tai, kokia graži ir savita yra Lietuvos gamta, visiems priminė Laima Prudnikovienė. Jos užfiksuoti vaizdai, ypač Karklė, autorei pelnė firminį puodelį.
Karklė/ L. Prudnikovienės nuotr.
Tokiu pat puodeliu gardžiai kavai ir arbatai apdovanojama Inga Labašauskienė, atsiuntusi Kintų nuotrauką.
Ingos Labašauskienės nuotr. Kintai, Mingės kaimas, 2012 vasara.
Ir Ignalinos rajone esančio ežero fotografiją.
Ingos Labašauskienės nuotr. Ežeras miške, Ignalina
Neliko abejingi vertintojai ir Justinos Kukanauzaitės nuotraukoms, sužavėjo jos užfiksuotas Navos ežero prie Aukštadvario vaizdas.
Navos ežeras netoli Aukštadvario/ J.Kukanauzaitės  nuotr.
Dar vienas puodelis atiteks gražius lietuviškus vaizdus taikliai užfiksavusiam Kęstučiui Cemnolonskiui – pirmajam konkurso dalyviui. Komisijos simpatijas pelnė jo įamžintas gamtos ir dirbamų laukų vaizdas Dieveniškių regioniniame parke (Šalčininkų r.) bei Neries ir Dūkštos upių vaizdai.
Dieveniškių regioninis parkas/ K. Cemnolonskio nuotr.
Firminiu puodeliu apdovanojama ir Manto Viržinto nuotrauka. Joje – Rietavo Oginskių parko vaizdas.
Rietavo Oginskių parkas/ M. Viržinto nuotr.
Perteiktu Žagarės (Joniškio r.) grožiu komisijos narius sužavėjo Jonas Jurevičius. Jam taip pat atiteks firminis puodelis.
Žagarė/ J. Jurevičiaus nuotr.
Komisijos pastebėtas ir įvertintas buvo ir Arūno Sartanavičiaus Molėtų r., Kulionių kaimo vaizdas. Nufotografuotos sodybos, ko gero, aplankyti nepavyks, bet pamatyti ją iš tolo, nuostabios gamtos apsuptą retas atsisakytų. Autoriui atiteks firminis puodelis.
Kulionių kaimo vaizdas (Molėtų rajonas)/ A. Arūno Sartanavičiaus nuotr.

Informacija apie tai, kur ir kada galima atsiimti laimėtus firminius Aplinkos ministerijos puodelius, skelbiama socialinio tinklo Facebook paskyroje.