Daugiausia miškų atkurs Kėdainių (498,3 ha), Panevėžio (461 ha) ir Ukmergės (433 ha) miškų urėdijos. Viena pirmųjų miškasodį pradėjusi Marijampolės miškų urėdija numato atkurti 377,6 ha, Tauragės – 339,3 ha, Pakruojo – 333,5 ha, Jurbarko – 307,4 ha. Daugiau kaip po 200 ha kirtaviečių atkurs Joniškio, Mažeikių, Kuršėnų, Kretingos, Kazlų Rūdos, Kauno, Radviliškio ir kt. urėdijos.

Prasidėjus miškasodžiui urėdijos ne tik atkuria iškirstus medynus, bet ir veisia naujus miškus žemės ūkiui netinkamuose ir nenaudojamuose žemės plotuose, kuriuos Nacionalinė žemės tarnyba perdavė joms valdyti patikėjimo teise. Šiemet naujų miškų numatyta įveisti 781 ha plote. Daugiausia jų pasodins Marijampolės (54,3 ha), Šilutės (47,5 ha) ir Valkininkų (41,4 ha) miškų urėdijos.

Kaip ir kasmet, taip ir šį pavasarį, rengiamos talkos miškui sodinti. Praėjusią savaitę Druskininkų miškų urėdijai jau talkino jaunieji miško bičiuliai ir Viečiūnų mokyklos moksleiviai. Kazlų Rūdos mokomoji miškų urėdija į tradicinį miškasodį visus kviečia balandžio 10-ąją. Tą dieną Kaišiadorių miškų urėdijoje mišką padės sodinti ir Aplinkos ministerijos vadovai ir darbuotojai.

Šiemet privačių miškų ir žemių savininkai, pasinaudodami Europos Sąjungos parama miškui veisti, taip pat nusiteikę pasodinti daugiau kaip 2000 ha naujų miškų, atkurti iškirstą mišką.