T. Augulienė grybavo Pakalniškių miške, kurio dovanomis džiaugiasi nebe pirmus metus.
„Tai yra mūsų grybavimo, riešutavimo ir dar vyro medžioklės plotai. Visuomet čia randame grybų. Jau liepos mėnesį gerai augo rudeniniai grybai – ruduokės. O toks kiekis baravykų – pirmą kartą mūsų gyvenime! Ir svarbiausia, nėra sukirmijusių, nebent voveraičių apgraužtų“, - stebėjosi grybautoja, prisipažinusi, jog jie su vyru yra grybavimo fanatikai. 
T. Augulienė
Grybus visuomet apdorojame 4 būdais: tai džiovinimas, sūdymas (išvirus), marinavimas ir ketvirtasis – dalinimas draugams.
Tiek baravykų T. Augulienė su vyru pririnko per 4 valandas

Teresės vyras, Radviliškio rajono savivaldybės vicemeras Kazimieras Augulis visas atostogas leidžia miške, nes grybauti itin mėgsta. Tačiau grybų nevalgo. Tad kam teks užduotis skanauti tokį kiekį miško gėrybių?

„Grybus visuomet apdorojame 4 būdais: tai džiovinimas, sūdymas (išvirus), marinavimas ir ketvirtasis – dalinimas draugams“, - džiugiai kalbėjo T. Augulienė.
Moteris pasakojo, kad per Kalėdas dauguma šeimos draugų gauna drobinius maišelius su keliomis saujomis džiovintų baravykų ir riešutų. Tokiu būdu nereikia bėgioti po parduotuves ieškant dovanų, o miško gėrybėmis dauguma džiaugiasi.
Tiek baravykų T. Augulienė su vyru pririnko per 4 valandas

Tiesa, kad galėtum sukurti tokias dovanas, tenka paaukoti nemažai laiko.
„Šiuo metu miegoti sau galiu leisti nueiti kokią 1-2 val. nakties, - juokėsi grybautoja. - Jei 4 val. grybavom, tai maždaug dvigubai tiek teks skirti, kad baravykus paruoštume.“

Moteris teigė pastebėjusi, jog baravykai iš po samanų kiša tik kepuraites, patys yra įaugę giliai į samanas ar durpingą žemę. 

Tiek baravykų T. Augulienė su vyru pririnko per 4 valandas

„Turbūt čia dėl karštos vasaros, galbūt gamta taip prisitaikė prie tų karščių, grybai slėpėsi. Ir dar jie auga tokiomis puokštėmis, krūvomis – nė vienai metais dar taip nebuvo“, - stebėjosi moteris.
Tiek baravykų T. Augulienė su vyru pririnko per 4 valandas