Nuo ruonių iki drugelių vikšrų - visi šie gyvūnai gali sukelti netikėtą pavojų, rašo „The Huffington Post“.

Ančiasnapis gali atrodyti tarsi žaislinis, tačiau patinai užpakalinių kojų vidinėje pusėje turi nuodingus dyglius, kurie žmogui gali sukelti kankinančius skausmus. Laimė, šis gyvūnas yra drovus ir žmogaus vengia.

Tuo metu laukinis šuo dingas atrodo kaip naminis gyvūnėlis, tačiau elgiasi kitaip. Šie plėšrūnai žmonių paprastai vengia, tačiau jei yra pradedami maitinti, gali prarasti visą atsargumą ir patys pulti. Dingas kąstų net ir draugiškam nepažįstamajam.

Šimpanzė gali atrodyti kaip miela, gauruota žmogaus versija, tačiau žinoma, kad net ir po ilgų žmonių draugijoje praleistų metų, šie gyvūnai užpuola ir smarkiai sužaloja mokslininkus bei smalsuolius.

Pelės, ypač Šiaurės Amerikoje, nešioja žmogui mirtinai pavojingą Hanta virusą, sutrikdantį kvėpavimą ir inkstų veiklą. Virusas plinta per pelių išskiriamus skysčius ir iš jų lizdų gali pasklisti dulkėmis. JAV tirtas šio viruso tinkamumas biologiniam ginklui.

Didžiaakio mažojo lorio alkūnių linkiuose išskiriamas nuodas, kuriuo jis suvilgo dantis prieš skaudžiai įkąsdamas. Nelegalūs prekeiviai loriams, kuriuos siūlo kaip naminius gyvūnus, dantis ištraukia arba nutrumpina replėmis.

Poliarinis lokys atrodo minkštas ir švelnus, tačiau gali tapti labai agresyvus. Riebalų prikaupę poliariniai lokiai dažniausiai atakuoja tik išprovokuoti, tačiau alkani tampa itin nenuspėjami ir yra užpuolę bei suėdę žmonių.

Spalvingas mažytes medlaipes varles, paplitusias Centrinėje ir Pietų Amerikoje, galėtų kilti pagunda auginti akvariume, jei vienos tokios varlytės kūne nebūtų pakankamai nuodų užmušti suaugusiam žmogui. Indėnai šiais nuodais trindavo strėlių antgalius.

Jei didžioji skruzdėda pajustų esanti įvaryta į kampą, mikliai pasinaudotų 10 centimetrų ilgio nagais, kuriais ginasi nuo pumų bei jaguarų. 2007 metais Argentinoje užpultai zoologijos sodo prižiūrėtojai buvo perrėžtos kojos ir pilvas.

Dailus leopardinis ruonis turi stiprius nasrus ir ilgus iltinius dantis, kuriais naudojasi medžiodamas pingvinus. Yra įrašų apie kelias leopardinių ruonių atakas prieš žmones. Vienas biologas buvo nutemptas po vandeniu ir paskendo.

Putlus begemotas atrodo draugiškas, bet iš tiesų yra priešingai. Sveriantis iki trijų tonų ir su pusmetrio iltimis, šis gyvūnas Afrikoje lemia tiek žmonių mirčių, kiek joks kitas žinduolis. Jis puola pajutęs pavojų, taip pat gali nesunkiai apversti valtį.

Į žaidimų kamuoliuką panaši fugu žuvis, kurią japonai, rizikuodami gyvybe, naudoja delikatesams gaminti, turi nuodo, tūkstantį kartų galingesnio nei cianidas. Vienos netinkamai paruoštos žuvies pakaktų numarinti 30 žmonių, o žinomo priešnuodžio nėra.