„Pingvinai – vieni populiariausių ir mylimiausių mūsų gyvūnų! Vaizdo klipe Jūrų muziejaus biologas Pavel Kulikov pasakoja apie pingvinariumo senbuvius, tam tikra prasme savo numylėtinius-pingvinus. Tačiau jau daug istorijų į atmintį įrašė ir naujoji pingvinų banda. Pavel apie prižiūrimus gyvūnus pasakoja su šypsena ir prisimena naujokų išdaigas“, – rašo Lietuvos jūrų muziejus.

„Jeigu kalbėtume apie atvykusius pingvinus kaip apie bendruomenę, tai jie man priminė paauglių bandą, jiems nėra jokių autoritetų, jokios subordinacijos, jie nepaiso jokių taisyklių, vaikšto kaip gauja, atiminėja žuvį ir vieni iš kitų ir senbuvių. Užkabinėja senukus, taip sau, dėl linksmumo. Kibirą su žuvimis jie per ketverius metus apvertė tiek kartų, kiek mūsų senbuviams ir per 24-erius metus nepavyko“, – sako P. Kulikov.

Lietuvos jūrų muziejus rašo, kad Pasaulinė pingvinų diena siejama su imperatoriškaisiais ir Adelės pingvinais, kurie peri Antarktidos pakrantėse. Šiuo metu Antarktikoje prasideda pingvinų migracija. Prasidėjus žiemai šie gyvūnai keliauja į žemyno gilumą padėti kiaušinių, o pavasarį, kai ledas pradeda tirpti, su jaunikliais grįžta gyventi į vandenyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją