„Nei pridėsi nei atimsi. Tiesiog nuostabiai atrodančios Šiaurės pašvaistės. Visi kadrai buvo užfiksuoti Lietuvoje maždaug prieš vidurnaktį. Būtent 23:00-00:00 val. laiku buvo pasiektas geomagnetinės audros pikas. Nuotraukos paimtos iš mūsų fotografijų grupės „Orų entuziastai“. Ačiū visiems, kurie nemiegojo ir šiuo grožiu pasidalino su visais“, – rašo „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Nepaprastą reginį gyventojai matė daugelyje Lietuvos vietų. Nuotraukomis dalintasi iš Anykščių, Kauno, Kėdainių, Širvintų, Šakių, Ignalinos rajonų ir kitur.

Prieš tai „Orai ir klimatas Lietuvoje“ specialistai įspėjo, kad toks reginys tikėtinas, ir paaiškino, dėl ko jis susidaro.

„Šiandien visai neseniai užėjo stipri geomagnetinė audra (jau >120 GW ir tebeauga), todėl jei tik ilgai nemiegosite arba kelsitės labai anksti (kol dar būna tamsu, antroje nakties pusėje) stebėkite šiaurės pusėje esantį dangų, nes gali pavykti išvysti/įamžinti šiaurinę pašvaistę. Kuo gyvenate šiauriau ir toliau nuo miesto šviesų, tuo tikimybė ją pamatyti yra didesnė. Remiantis orų prognozėmis dangus turėtų būti giedras ar mažai debesuotas didesnėje šalies dalyje. Naktis bus labai šilta, tad palinkėsime smagaus naktinėjimo“, – trečiadienį rašė jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją