Dangės ledą pamėgo ne tik žvejai. Ne vienas klaipėdietis jau suprato, kad eidamas šiemet užšalusia upe gali sutaupyti laiko - nukirsti gerą gabalą kelio, kurį tektų įveikti klampojant per pusnis iki artimiausio tilto. Tačiau tik retas susimąstė, jog Dangės upė kai kuriose vietose neužšąla net ir šalčiausią žiemą.

Miesto centre yra galybė neužšąlančių lietaus kanalizacijos vamzdžių, o šilumą gyventojams tiekianti AB "Klaipėdos energija" į Dangę keliose vietose išleidžia generatorių guoliams aušinti naudojamą vandenį. Ten ledo visai nėra.

Ištisas valandas prie ekečių sėdintys susigūžę žvejai LŽ nenoriai burbčiojo, esą ledas šiais metais labai patvarus, todėl bijoti nėra ko. Į parodytą neužšalusią properšą žvejys tik numojo ranka: "O tu neik prie jos ir neįlūši."

LŽ kalbintas Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius sakė šiemet dar nepagalvojęs, kad vaikščiodami upės ledu miesto centre klaipėdiečiai rizikuoja. "Būtinai pavesiu administracijos direktoriui pasirūpinti, kad būtų pagaminta ir pastatyta įspėjamųjų užrašų, - žadėjo miesto vadovas. - Kadaise ir pats esu ledu iš Smiltynės į Klaipėdą parėjęs, nors tais metais nuskendo du kariškiai, šokinėję per lytis."

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją