Ugalės savivaldybės vadovė Helena Boitmane patvirtino, kad gavo daug skundų iš valsčiaus gyventojų dėl miško svečių savivalės. Kad ir ką gyventojai pasodintų daržuose, šernai išrausia ir suėda. Tvoros žvėrių nesustabdo, jie paprasčiausiai jas išgriauna. Išrausė ir vieną vaikų žaidimų aikštelę. Žodžiu, šernai Ugalėje daro, ką panorėję.

Ugalės valdžia neišmano, kaip išspręsti šią problemą. Ugalės gyventoja Aja Priekulė mano, kad kalti medžiotojai – jie per dažnai maitino šernus, todėl šie nebebijo žmonių. Miesto gyventojai rašė į Žemės ūkio ministeriją, jiems atsakė, kad bus išduotas leidimas iššaudyti didesniam kiekiui šernų.

Vadinamojo šernų klausimo esmė – skirtingi medžiotojų ir žemdirbių interesai. Pageidaujantieji geros, įdomios medžioklės suinteresuoti, kad miškuose būtų kuo daugiau šernų, tačiau tuomet nukenčia gyventojų daržai ir sodai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją