Tūkstančiai žmonių tomis dienomis stebės ir mėgins suskaičiuoti daugelyje Europos vietų stebimus migrantus. Vėliau tarptautinė paukščių apsaugos organizacija „BirdLife International“, kurios partnerė yra Lietuvos ornitologų draugija, apibendrins ir paviešins šios Europinės akcijos rezultatus, kurie parodys ir kiekvienos šalies indėlį. Šis tarptautinis renginys skaičiuoja jau 20-uosius metus, rašoma ornitologų pranešime spaudai.

Lietuvoje organizuojama Paukščių palydų šventė kasmet sulaukia didelio Lietuvos gyventojų dėmesio. Paukščių palydos (angl. EuroBirdwatch) ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje jau tapo tradicine švente. Tai puiki galimybė skirti laiką dar gausių migruojančių paukščių stebėjimams, susitikti su bendraminčiais, aplankyti paukščiams svarbias teritorijas ar tiesiog dar vieną dieną praleisti rudenėjančioje gamtoje.

Visus norinčius savarankiškai organizuoti Paukščių palydas savo apylinkėse kviečiame užregistruoti renginį, nesvarbu, ar tai bus ekskursija po apylinkes, ar renginys su specialia programa, skirta paukščių pažinimui, ar grupės bendraminčių pasivaikščiojimas po rudenėjančią gamtą.

Renginį reikėtų užregistruoti el. paštu gediminas.petkus@birdlife.lt, atsiunčiant renginio registravimo anketą.

GRYNAS.lt jau yra rašęs apie praėjusių metų Paukščių palydų šventę.