Ar esate girdėję kaip „čiulba“ šikšnosparniai? Ar žinote, kad kiekviena rūšis skleidžia savitą, tik jai būdingą garsą?

Rugpjūčio 18 d., 20:00 val., Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia susitikti pievelėje prie direkcijos pastato (Žaliųjų Ežerų g. 53), kur vyks šikšnosparnių stebėjimas.

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, kartu su šikšnosparnių gyvenimo žinovais pažinsime slaptingą šių naktinių gyventojų gyvenimo būdą, susipažinsime su jų stebėjimo metodais bei išsklaidysime apie šiuos nakties skrajūnus besisukančius mitus.

Ateikite ir sužinokite, kodėl šikšnosparnių nereikia bijoti! Atsiveskite ir visus draugus, kurie dar tiki apie šikšnosparnius sklandančiais mitais ir nerimauja vakaro danguje pastebėję šmėščiojančius šešėlius.

Skleisdamas ultragarso bangas šikšnosparnis orientuojasi aplinkoje, fiksuoja ir sumedžioja grobį. Kai kurie sumanūs drugiai yra išvystę savą apsaugos metodiką – pajutę šikšnosparnio signalą neria tiesiai žemyn, taip apgaudami medžiotoją. Kai kurie drugiai užsiauginę specialius plaukelius, kurie sugeria ultragarso signalą ir šikšnosparniui ne taip lengva užfiksuoti šį grobį. Tačiau tai – bene vieninteliai atvejai kuomet aukai pavyksta pasprukti nuo šikšnosparnių. Visais kitais atvejais jie – neprilygstami snaiperiai. Tuo galėsite įsitikinti savo akimis – stebėdami, kaip naktipiečiams šikšnosparniai sumedžioja šimtus kraujasiurbių.

Renginio dalyviai susipažins su Lietuvoje gyvenančiais šikšnosparniais, jų apsaugos būdais. Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai sužinos kaip elgtis aptikus šikšnosparnį, kaip jį saugiai „išprašyti“ iš patalpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)