Visą savaitę barsukai rausė urvą ir valė pamatus, o po to juos šiltino, rašė Kristina. Ar tik nesulauksime barsukų šeimos pagausėjimo?

Visuotinė lietuvių enciklopedija rašo, kad barsukas arba opšrus yra stambiausias kiauninių šeimos plėšrusis žinduolis, nors į kiaunę ir mažai panašus. Anot Visuotinės lietuvių enciklopedijos, barsukai paplitę Eurazijos spygliuočių ir mišriuose miškuose, stepėse bei pusdykumėse. Jų kūno ilgis siekia 67–81 cm, uodegos – 11–19 cm. Šio gyvūno kūno masė priklauso nuo metų laiko: balandžio–birželio mėn. barsukas sveria 8–11 kg, rudenį (sukaupęs riebalų atsargų) – 14–15 kilogramų.

Barsukų tikrasis nėštumas trunka apie 7 savaites. Gimsta 1–6 (dažniausiai 2–4) jaunikliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją