Tai antradienį, Pasaulinės tigro dienos proga, pareiškė Pasaulio gamtos fondo (WWF) atstovas.

2010 metais per „viršūnių susitikimą“ Sankt Peterburge, Rusijoje, tigrų populiacijai išsaugoti buvo pasirinkta užduotis – pasiekti iki 2022 metų, kad laukinėje gamtoje tigrų padaugėtų dvigubai; to susitikimo laikotarpiu vertinta, kad tigrų gamtoje gyvena apie 3200.

„Tas skaičius tebuvo tik apytikris“, – sakė WWF programos „Tigers Alive Initiative“ (Gyvųjų tigrų iniciatyva) vadovas Michaelas Baltzeris pranešime spaudai.

„2010 metais daugelis šalių dar nebuvo pradėję vykdyti sistemingos nacionalistinės tigrų apskaitos. Dabar daugelis jau turi arba atlieka (apskaitą), bet ne visos; dėl to lieka didelių nerimą keliančių spragų mūsų žinojime“, – pažymėjo M.Baltzeris.

„Kol nežinome, kiek yra tigrų, kur jie yra, negalime žinoti, kaip būtų geriausia juos apsaugoti“, – pabrėžė jis.

WWF giria Indiją, Nepalą ir Rusiją, kur apskaita atliekama reguliariai, todėl duomenys apie tigrų populiacijos šiose šalyse yra patikimi.

Butanas, Bangladešas ir Kinija netrukus turėtų paskelbti savo apskaitas.

Tačiau apie „laukines populiacijas Malaizijoje, Indonezijoje, Tailande, Mianmare, Laose, Kambodžoje ir Vietname nieko nežinoma“, – nurodo WWF.

Tigrų populiacijos per pastarąjį šimtmetį smarkiai sumažėjo dėl medžioklės, brakonieriavimo, natūralaus arealo mažėjimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)