Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba suskubo paaiškinti tokį neįprastą reginį.

„Internete pasirodęs ir nemažai žmonių dėmesio susilaukęs įdomiai atrodantis susiraukšlėjęs sniegas ant vandens kai kuriems priminė vatą ar netgi pyrago tešlą. Panašu, kad tai yra įdomiai atrodanti sniegainė/sniegtižė (angl. slush ice)“, – rašo Meteo.lt.

Anot specialistų, toks reiškinys susidaro esant tam tikroms sąlygoms.

„Toks reiškinys pamažu susiformuoja stipriai sningant ant arti užšalimo taško (~0 °C) esančio vandens paviršiaus. Gausiai krentantis sniegas pasiekęs vandens paviršių netirpsta, sulimpa ir prisipildo vandens, todėl susidaro klampi sniego masė. Palankios sąlygos visam tam dar ir įdomiai susiraukšlėti atsirado dėl nedidelio bangavimo (pvz. dėl vėjo ar praplaukiančių laivų ) bei Klaipėdos sąsiaurio srovių“, – aiškina „Meteo.lt“ specialistai.

Anot jų, reiškinys dažnai fiksuojamas Arkties regione. Audrų metu laikomas pavojingu, nes sukelia spartaus apledėjimo pavojų laivams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją