Kai kurie gyvūnai pasaulyje yra tapę pavojingo plėšrūno simboliais. Tačiau visi jie gamtoje turi natūralių priešų, nuo kurių tenka sprukti. Kartais šie priešai - labai netikėti.

Vapsva prieš tarantulą

Tarantulas, gauruotas nuodingas voras, kurį baisiausiu košmaru laiko 99 proc. žmonijos, aukų tyko ant žemės ir medžiuose ir yra toks puikus medžiotojas, kad gali kelti tikrą siaubą už save gerokai didesniems gyviams. Tačiau laibakojės vorinės vapsvos, pajutusios tarantulą, ne lekia šalin, o atakuoja - sugelia, paralyžiuoja ir į pilvelį sudeda kiaušinėlį. Voras iš karto nemiršta, tačiau kai vapsvos jauniklis, maitindamasis tarantulo vidaus organais, užauga didelis ir stiprus, viskas vyksta kaip kino filmuose apie ateivius - jis išsilaisvina vorą tiesiog suplėšydamas.

Rožinis delfinas prieš piranijas

Legendinės plėšrūnės piranijos būriu auką į gabalėlius suplėšyti gali per kelias minutes, tačiau ne mažiau dantingas Amazonės delfinas triauškia šias žuvis kaip traškučius ir yra vadinamas „entuziastingu“ jų valgytoju. Gėlavandenis delfinas yra ypač lankstus ir lengvai manevruoja tarp šaknų bei šakų po vandeniu ir tai jam padeda medžioklėje. Žmonių akimis, visiškai rožinis delfinas yra tik mielas padaras, žavintis turistus.

Jaguaras prieš kaimaną

Jaguarai turi stipriausius žandikaulius tarp visų kačių šeimos atstovų. Galingus kaimanus jie įveikia ne tik sausumoje, bet ir vandenyje.

Kilnusis erelis prieš lokį ir bitėdį barsuką

Kad suprastume, ką išdrįsta erelis, pirma reikia geriau pažinti bitėdį barsuką. Nors dydžiu jis neįspūdingas, bet būtent šis gyvūnas buvo įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą kaip labiausiai bebaimis padaras Žemėje.

Bitėdis barsukas nuolat, niekada nepailsdamas ieško maisto ir atakuoja kone kiekvieną judantį objektą, nesvarbu, kokio šis dydžio. Bitėdžiai barsukai ryja kobras, paukščius, Afrikoje gyvenančių bičių žudikių lervas, doroja net jaunas gazeles ar nedidelius krokodilus, dantimis traiško vėžlių kiautus. Tačiau jiems baimę varo užslinkęs kilniojo erelio šešėlis. Šis paukštis judesį gali pastebėti iš labai aukštai, o tuomet neria ir galingais nagais stveria auką. Kilniojo erelio ataka gali priversti bėgti net lokį.

Delfinas prieš didįjį baltąjį ryklį

Tiesa, ne bet koks delfinas, o žudikė orka. Atrodytų, jog orkos suvokia net ir tai, jog rykliui tam, kad kvėpuotų, būtina judėti, ir sugeba juos išlaikyti tol, kol šie uždūsta. Orkos nesuėda viso ryklio - tik jo kepenis.