Vilkas nubėgo link bokšto. Būkite atsargūs. Pranešta tarnyboms“, – Karoliniškių feisbuko grupėje pirmadienio rytą rašė vilnietis Edgaras. Jis pasidalino ir užfiksuoto gyvūno nuotraukomis.

Karoliniškėse galimai pastebėtas vilkas

Gyvūno nuotrauką ir jo atsiradimą gyvenamajame Vilniaus rajone „Delfi“ pakomentavo medžiotojas Dr. Darius Gudačiauskas.

„Yra tik du variantai. Arba čia vilkas, arba Čekijos vilkšunis. Jei bijo žmogaus tai 100 proc. vilkas.

Jis, tikėtina, ėjo Neries pakrante medžiodamas bebrus ir galėjo ateiti į Karoliniškes vedinas kvapų – pavyzdžiui, kačių, šunų...

Vilkai yra išmokę nebijoti žmogaus, bet šitas, matosi, patekęs į bėdą, išsigandęs. Manau, grįš į savo taką ir jo daugiau nebepamatysim.

Kaip elgtis pamačius vilką? Pamačius nereikia panikuoti, nereikia bėgti, bet reikia laikytis atstumo. Kiekvienas gyvūnas turi savo saugumo zoną, į ją nereikia lįsti. Vilkams ši zona gana didelė, todėl jis pats turėtų pasišalinti... Labiausiai reikia saugoti naminius gyvūnus“, – teigė Dr. D. Gudačiauskas.

Kaip atskirti vilką nuo į jį labai panašaus šuns? Anksčiau D. Gudačiauskas yra „Delfi“ pasakojęs, kad vilkas pasižymi itin grakščia eisena – panašesne į katės nei į šuns. Taip pat platesne už šuns krūtinės ląsta. Daugiau apie tai, kaip atskirti vilką nuo šuns galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)