Žiūrint į vaizdo įrašą matyti, kad lapė buvo nusiteikusi eiti į rezervatą, tačiau priėjusi užtvarą ėmė dvejoti. Kelias sekundes ji tai priartėdavo prie kliūties, tai vėl atsitraukdavo.

Tačiau galiausiai išdrąsėjusi ji tekina pasileido į žmonėms uždraustą zoną.

Tai užfiksavo Labanoro regioninio parko miške laikoma vaizdo stebėjimo kamera, kuria stebima, ar į rezervatą neina žmonės. Filmuota medžiaga parko darbuotojai pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Linksmas video iš Labanoro girios. Rezervatų šlagbaumai skirti, kad žmonės neitų į rezervatą. O kaip elgiasi šlagbaumą priėjusi laputė? Kokybė prastoka, bet... smagaus žiūrėjimo!“ - „Facebook“ paskyroje parašė parko darbuotojai

Vaizdo įrašas padarytas sausio 10 dieną, šiek tiek po devynių ryto.

Paprašius suteikti daugiau informacijos apie padarytą vaizdo įrašą, Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko atstovė Gintarė Grašytė sakė, kad kamera stovėjo Labanoro girioje, šalia Girutiškio gamtinio rezervato.

„Kol kas neturime daug tokių kamerų naudojimo praktikos ir kokybiškų gyvūnų vaizdų, nors tikimės su patirtimi ir sėkme jų prikaupti. Esame statę kameras specialiai prie kurtinio lizdo, vištvanagio aukos (numuštos vištos). Dažniausiai fiksuojame nuotraukas, ne filmuotą medžiagą. Kamera yra kilnojama, naudojama įvairiems tikslams (galima naudoti tiek specifiniams gamtos tyrimams, tiek lankytojų monitoringui, tiek pažeidimų kontrolei). Šiuo atveju buvo stebima, ar vyksta rezervato režimo pažeidimai“, - informavo parko atstovė.

Linksmas video iš Labanoro girios. Rezervatų šlagbaumai skirti, kad žmonės neitų į rezervatą, o kaip elgiasi šlagbaumą priėjusi laputė? Kokybė prastoka, bet... smagaus žiūrėjimo!Posted by Labanoro regioninis parkas on 2016 m. sausio 12 d.