„Po daugiau nei mėnesį trukusios inkubacijos jūrinių erelių lizduose ritasi jaunikliai. Pagal mūsų atliktus tyrimus bei skaičiavimus, Lietuvoje ereliukai ritasi balandžio 7–19 dienomis, o vidutinė išsiritimo data yra balandžio 13 d. Būtent, šią dieną pirmas jauniklis išsirito ir kaimyninėje Latvijoje“, – rašo jie.

Organizacija rašo, kad mažais ereliukais pakaitomis rūpinasi abu tėvai. Gerai maitinami bei prižiūrimi suaugusių erelių jaunikliai lizduose išbūna daugiau nei du mėnesius, o pirmam skrydžiui pakyla tik vasaros viduryje.

Organizacija primena, kad laikas, kai ritasi ir auga erelių jaunikliai, yra itin jautrus, todėl negalima lankytis šalia jų lizdų (keli šimtai metrų atstumu), o netyčia aptikus nežinomą lizdą, reikia kuo greičiau pasišalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją