Kalifornijoje rasti paukščiai, pasak juos aptikusių policijos pareigūnų, buvo "maži, rudomis bei juodomis plunksnomis" ir neatrodė sužeisti per susidūrimą su automobiliu ar pašauti, praneša naujienų agentūra AP.

Ilinojaus valstijoje, Čikagoje, uostuose pasirodė tūkstančiai žuvusių pilkųjų perpelių - dalis žuvų buvo įšalę lede. Anot gyvūnijos ekspertų, dar neįprasčiau buvo tai, jog nugaišusias pilkąsias perpeles lesė kanadinės žąsys berniklės ir didžiosios antys - paprastai jų valgiaraštyje tokio maisto nėra.

Pilkosios perpelės yra gana jautrios deguonies trūkumui, o šiemet ledai Čikagos uostuose pasirodė gana anksti, tačiau gamtosaugininkai kol kas nepateikė tikslaus atsakymo, kas lėmė žuvų žūtį.

Kalifornija ir Ilinojus papildė sąrašą valstijų, kuriose per paskutines dvi savaites paskelbta apie masines gyvūnų žūtis.

Naujųjų metų naktį keli tūkstančiai paukščių blaškydamiesi iš dangaus nukrito JAV Arkanzaso valstijoje. Pirminėmis išvadomis, juos sutrikdė šventiniai fejerverkai. Po trijų dienų dar penki šimtai paukščių surinkti už pusės tūkstančio kilometrų - prie magistralės Luizianoje. Kita - būrio kuosų - žūtis užfiksuota Švedijoje. Tūkstančiai balandžių, kaip teigiama, dėl persilesimo krito Italijoje.

Prieš paukščių nelaimę, vienoje Arkanzaso upių taip pat išgaišo apie šimtą tūkstančių žuvų - kadangi jos buvo vienos rūšies, tyrėjai įtaria ligą arba infekciją. Apie masines įvairių gyvūnų žūtis taip pat pranešta iš Didžiosios Britanijos, Naujosios Zelandijos, Brazilijos ir kitų šalių - joms sudarytas "Google" žemėlapis, kuriame matyti, jog daugiausia pranešimų - iš JAV.

Gyvūnijos ekspertai pabrėžia, jog šie įvykiai negalėtų būti tarpusavyje susiję ir vienintelis neįprastas dalykas esą tas, kad pirmosios masinės paukščių žūties Arkanzase liudininkais tapo žmonės - o tai ir paskatino jų susidomėjimą bei kitus žiniasklaidos pranešimus.