Istorija sujaudino

„Norėdami kam nors išgelbėti gyvybę, mums tiesiog reikia pradėti veikti“, – savo feisbuko profilyje rašė Lietuvos bonsai asociacijos prezidentas K. Ptakauskas dalindamasis užfiksuotomis briedžio gelbėjimo akimirkomis.

„Dar viena nepaprastai miela ir graži istorija apie tai, kaip mes išgelbėjome melioracijos griovyje įstrigusį briedį...Ši istorija palietė ir sujaudino mus“, – įraše teigė jis.

K. Ptakauskas vyko aplankyti bičiulių su kuriais ketino fotografuoti rudenėjančią gamtą. Tądien jie sulaukė galimybės ne tik padaryti išties išskirtinių kadrų, bet ir pagelbėti į bėdą patekusiam laukiniam gyvūnui. Kartu su bičiuliais Ričardu Anusausku ir Rūta Žemaitiene jie iškvietė pagalbą ir briedis buvo išvaduotas.

„Vakar popietę Ričardo Anusausko ir Rūtos Žemaitienės kvietimu lankiausi jų sodyboje Dargužuose. Atvykus pirmiausia nutarėm pasivažinėti po apylinkes, pasigrožėti rudenėjančia gamta ir pagaudyti gražių kadrų. Kaip visada mums sekėsi neblogai. Bevažiuojant laukais melioracijos griovyje, dumble, aptikome išsekusį briedį, todėl nedelsiant ėmėmės gelbėjimo operacijos. Ričardas paskambino pagalbos tarnybai 112, medžiotojų draugijai ir pradėjome laukti pagalbos. Pakankamai greitai atvyko medžiotojai ir pagalbos tarnybos 112 iškviesti gaisrininkai... Norim visiems padėkoti, kad viskas vyko labai greitai ir sklandžiai. Miško karaliaus gyvybė išgelbėta!!!“, – rašė jis savo paskyroje.

Įsimins ilgam

R. Žemaitienė savo feisbuko paskyroje taip pat pasidalino jaudinančios istorijos detalėmis.

„Ko gero pats dangus mus kartais nusiunčia ten, kur reikia pagalbos... Senokai tiek ašarų nebuvo, bet raminau briedžiūną (tuo pačiu ir save), kad būtinai bus išgelbėtas, – rašė ji. – Iškvietus pagalbą, suvažiavo įvairių profesijų atstovai. Medžiotojai svarstė, kad neliko nieko kito, kaip tik nušauti (idant nesikankintų), girininkai abejojo, o ugniagesiai nedelsdami puolė su virvėmis tempti vargšą iš griovio. Rizikingai, nes beištempiant vargšelis praradęs pusiausvyrą šoko tiesiog ant gelbėtojų, gerai, kad viskas laimingai baigėsi.“

Ji teigia iš pradžių pamaniusi, kad briedis griovyje tik gaivinasi nuo karščio, tačiau netrukus pastebėjo, kad jam reikia pagalbos, nes pats iš griovio išlipti jis negali. R. Žemaitienė tikino viską prisimenanti tarsi tai būtų įvykę šiandien ir neslepia, kad istorija išties sugraudino, o kadrai pateks į jos kuriamą filmą.

„Nufilmavau įvykį nuo pirmos akimirkos, kai jį pamačiau griovyje (maniau, kad karštą dieną maudosi, gaivinasi) iki pabaigos – to širdį veriančio žvilgsnio atsisveikinant ir nubėgant link besileidžiančios saulės... Pasakojimas tikrai vertas įamžinti filme, ties kurio užbaigimu šiuo metu dirbame („Keturi metų laikai“ 2). Pagarba Vyrams. Negalėjau užmigti beveik visą naktį, tiek emocijų – viltis, baimė, džiaugsmas, dėkingumas... Jau niekada neužmiršiu, kaip išlaisvintam gražuoliui nubėgant šaukiau: bėk, būk atsargus, gyvenk! O jis, užuot bėgęs, sustojo, atsisuko ir žiūri, lyg norėtų ką pasakyti... Ko gero dėkojo už išgelbėtą gyvybę“, – savo įraše pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)