Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba pranešė, kad balsavimas surengtas socialiniame tinkle „Facebook“. Konkurse paminėti 58 skirtingi pažintiniai takai.

Visas pažintinis Kadagių slėnio takas yra 1,3 km ilgio, beveik pusė jo – iš lentų. Take įrengta rekreacinė įranga lankytojams su slėnio apžvalgos aikštelėmis, jis pritaikytas neįgaliesiems. Įrengti gruntiniai laiptai šlaite, šeši informaciniai ir vienas teminis stendas, nukreipiančiosios rodyklės.

Pats kadagynas veši šalia Ronakalnio, vienos gražiausių Nemuno slėnio atodangų. Tai vienintelė vieta slėnio pažintiniame take, kur galima visiškai priartėti prie Kauno marių pakrantės su būdingomis įsigraužusiomis Nemuno griovomis.

Antroje vietoje liko Karmazinų pažintinis takas, esantis Neries regioniniame parke. Trečiasis – Žagarės regioninio parko Mūšos tyrelio pažintinis takas, patekęs į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausias pelkėje lentų takas.

Rinkimus organizavo www.pamatykLietuvoje.lt – pažintinių maršrutų ir lankytinų vietų Lietuvoje informacinis portalas kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)