Ši pora - geriausi draugai. Gepardui šiuo metu yra pusantrų metų, o šuo Maksas - vos keliomis savaitėmis jaunesnis, rašo dailymail.com

Jiems buvo leista susidraugauti tuomet, kai gepardas tebuvo dešimties savaičių amžiaus.

Tai nebuvo zoologijos sodo darbuotojų rizikingas eksperimentas - labradoras Maksas, dalyvauja specialioje programoje, kur šunys padeda augti ir išmokti savarankiškai gyventi nelaisvėje gimusiems gepardams.

Nuo to laiko gyvūnai stebina ir žavi Cincinatti zoologijos sodo lankytojus: jie nenustoja stebėtis, kaip laukinis žvėris vis dar nesuėdė ir net neįdrėskė šuns.

Vaizdo įraše, kurį galite rasti ČIA taip pat užfiksuota, kaip gyvūnai vienas kitą įstumia į krūmus, o šuo šokinėja gepardui virš galvos.

Gepardas - greičiausias gyvūnas žemėje, rodos, greičiau pritrūksta kvapo nei šuo ir trumpam stabteli atsikvėpti.

Nežinia kodėl, tačiau daugeliui nelaisvėje gimusių gepardų sudėtinga bendrauti su savo gentainiais.
Tuo metu zoologijos sodai ir gyvūnijos parkai šiuo metu taiko įvairias veisimo nelaisvėje programas, kad tik pavyktų išsaugoti ir išauginti kuo daugiau nykstančių rūšių gyvūnų. Gepardai yra vieni iš jų.

Prieš maždaug 30-metį San Diego zoologijos sode pastebėta, jog didžiosios katės puikiai sutaria su šunimis.

„Šunys visuomet yra didžiųjų kačių užnugaryje ir jas saugo. Šunys jaudinasi dėl savo kačių, šunys saugo savo kates,“ - teigė San Diego zoologijos sodo atstovė Janeta Rose-Hinoztroza televizijai „NBC“.

Stebint Savaną ir Maksą atrodo, jog moteris teisi - šie gyvūnai neišskiriami nuo tada, kai buvo supažindinti.

Tiesa, Maksas taip pat turi skirti laiko kitiems gyvūnams ir žmonėms, su jais pažaisti, tad šuo ir gepardas nelaikomi viename aptvare, taip pat atskirai maitinami.