Tęsdama rudeninį vandens tvenkinių įžuvinimą plėšriomis žuvimis Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija beveik 6000 šiųmečių lydekų paleido į Rėkyvos ežerą. 2200 lydekaičių praturtino ir Bubių tvenkinį, 600 žuvų paleista į Švedės tvenkinį. Po kelis šimtus lydekų paleista į Talkšos ir Kairių ežerus. Plėšriosios žuvys papildė ir Šiupylių, Pailių tvenkinius ir Ginkūnų ežerą.

Žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planas vykdomas ir Joniškio rajone. Į Mielaičių tvenkinį UAB „Joniškio audruvis“ darbuotojai paleido 70 amūrų.

Paleistos šiųmetės lydekaitės yra iki 40 cm. dydžio, jų žvejoti šiemet žvejai negali. Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti tik ne mažesnes, kaip 45 cm. ir vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas.

Už mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimą gresia bauda iki 57 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimų, o sugautos žuvys gali kainuoti labai brangiai. Už mažesnes nei leistina ar daugiau sugautų žuvų nei leistina skaičiuojama gamtai padaryta žala, tad už vieną neteisėtai sugautą lydekaitę tektų pakloti beveik 160 eurų.