Šis incidentas yra jau trečias per pastarąjį mėnesį, kai liūtai sukelia sumaištį, išėję iš Nairobio nacionalinio parko – 117 kvadratinių kilometrų draustinio, kuris dabar beveik iš visų pusių apsuptas sparčiai augančio miesto, turinčio per 3 mln. gyventojų.

63 metų vyras buvo sužeistas, kai liūtas suirzo ir jį puolė, sakė Kenijos laikinės gyvūnijos tarnybos (KWS) atstovas Paulas Udoto (Polas Udotas).

„Ten buvę žmonės spaudė automobilių signalus, darėsi asmenukes ir panašiai, o liūtas susierzino“, – aiškino P. Udoto, pridūręs, kad nukentėjęs vyras buvo išvežtas į ligoninę ir kad jo būklė stabili.

Tuojau po to incidento liūtas grįžo į parką, kurio eiguliai paskatino jį pasitraukti toliau į rezervato gilumą.

„Liūtas saugiai sugrįžo, bet mūsų komandos tebėra įvykio vietoje – tam atvejui, jeigu ten būtų kitų (liūtų), kurie dar nebuvo pastebėti“, – nurodė P. Udoto.

Viename socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matosi, kaip į darbą važiuojantys vairuotojai signalizuoja stambiam liūtui tamsiais karčiais, risnojančiam Mombasos plentu – intensyvaus eismo keturių juostų automagistrale, kuri yra viena iš pagrindinių sostinės transporto arterijų.

Šalia buvęs žmonės stebėjo, kas vyksta, iš už tvorų ir vartų.

Tas parkas nėra visas aptvertas, kad per jį galėtų migruoti gyvūnai, ieškantys ėdesio.

Didžiosios katės ten patiria didėjantį spaudimą, kai vienas iš sparčiausiai augančių Afrikos miestų plečiasi, blokuodamas senovinius gyvūnų migracijos kelius ir plėšrūnų medžioklės plotus.

Aplinkosaugininkai sako, kad liūtai tose teritorijose gyveno anksčiau negu žmonės ir kad jie „nebėga“ iš parko ir „neužklysta į gyvenvietės“ – veikiau žmonės persikėlė gyventi į liūtų gimtąsias valdas.

Vasario viduryje du liūtai visą dieną slampinėjo Kiberoje – tankiai gyvenamame Nairobio lūšnyne, bet vėliau grįžo į parką. Dar po kelių dienų toje gyvenvietėje buvo pastebėta daugiau liūtų.

Nors laisvai vaikštinėjantys liūtai vis dažniau pastebimi Nairobyje, žmonės per tokius incidentus nukenčia retai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)