Žaliasis naktikovas

Šis itin protingas garninių šeimos paukštis gyvena pelkėse ir minta varliagyviais, vandens vabzdžiais, taip pat ir žuvimis. O štai žvejybos būdą kai kurie naktikovai greičiausiai nusižiūrėjo nuo žmonių. Užfiksuotas jau ne vienas atvejis, kai numestos duonos ar ko panašaus radę naktikovai neša grobį prie vandens ir meta į jį. Kai prie jauko atplaukia nedidelės žuvelės, paukščiai čiumpa jas ir sudoroja. Daugiau skaitykite čia.

Viverinė katė

Tai yra nedidelės laukinės katės, gyvenančios pietų Azijoje. Geriausiai šias plėšrūnes apibūdina angliškas pavadinimas – fishing cat (liet. – žvejojanti katė). Viverinės katės vandenyje jaučiasi kaip namuose, puikiai plaukioja, o grobio ieško tyliai braidydamos seklumose ir ieškodamos žuvų, dažniausiai įvairių Azijoje sutinkamų šamų. Aptikusios žuvį jos akimirksniu pasinaudoja savo katiniškais refleksais ir mėgaujasi sočiais pietumis.

Erelis žuvininkas

Dar vienas gyvūnas, kurio pomėgį žuvims išduoda ir pavadinimas. Šie didingi paukščiai sutinkami ir Lietuvoje, žvejai ne taip retai gali stebėti erelius žuvininkus, sukančius ratus virš didesnių ežerų ar upių. Šie paukščiai mėgsta švarius, neužterštus vandenis, kuriuose gyvena daugiau netoli paviršiaus plaukiojančių vidutinio dydžio žuvų. Paviršiuje plaukiojančias žuvis ereliai žuvininkai pastebi net iš 70 metrų aukščio, tada krenta žemyn ir sugriebia jas aštriais nagais. Platūs sparnai jiems padeda išsilaikyti vandens paviršiuje ir nuo jo atsispirti. Štai kaip atrodo Lietuvoje užfiksuota erelio žuvininko žvejyba. Daugiau skaitykite čia.