Kuo smulkesnis gyvūnas, tuo ilgiau jis miega, pavyzdžiui, graužikas gali miegoti ilgiau nei pusę paros, o štai vieni stambiausių sausumos žinduolių – žirafos – vos kelias valandas. Tuo tarpu beždžionių miego ciklas gali trukti nuo 10 iki 12 valandų ir ilgiau.

Šikšnosparniai miega pasikabinę ant uolų žemyn galva ir lyg antklode sparnais apsisukę savo kūną, o, pavyzdžiui, ruoniai miegodami ilsina tik vieną smegenų pusrutulį, vėliau jį pakeičia kitu, kad visada išliktų budrūs. Panašiai ilsisi ir paukščiai, o kai kurie jų gali miegoti net skrisdami.

Liūtas ilsėdamasis gali praleisti nuo 10 iki 15 valandų. Toks laiko tarpas gali atrodyti ilgas, tačiau kitos plėšriosios katės miega dar ilgiau.

Lietuvos zoologijos sode ropliai ir varliagyviai miega įvairiai, jų miego trukmę reguliuoja su šiais gyvūnais dirbantys specialistai. Mažindami aplinkos temperatūrą jie roplius užmigdo, o vėliau, iš lėto ją keldami, prižadina. Žiemos miegas šiems gyvūnams labai svarbus, jis gali net prailginti jų gyvenimo trukmę.

Kviečiame pasidairyti į besiilsinčius Lietuvos zoologijos sodo gyvūnus nuotraukų galerijoje. Ar susilaikysite nenusižiovavę?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)