„Vienoje namų valdoje gyvūnai gaudomi spąstais, o paskui pribaigiami. Dėl kreipimosi į policiją nepamokslaukite, nes pareiškimai priimami tik su tvirtais įrodymais, kurių mes kol kas neturime. Tokie antžmogiai labiausia bijo viešumo ir žmonių pasmerkimo, tad pradėkime nuo to… Kreipiamės į žmones, gyvenančius aplinkui – saugokit savo augintinius!“, – taip socialiniame tinkle „Facebook“ rašė beglobių gyvūnų organizacijos „Puma“ atstovai.

Naujienų portalui JP organizacijos atstovai aiškino, kad apie tokius dalykus reikia kalbėti garsiai ir juos būtina viešinti.

„Jeigu „Pumos“ savanoriams yra žinomi faktai ir jie išsiaiškins, kas žiauriai elgiasi su gyvūnais, jie bus paviešinti. Kartais viešumas yra labai svari priemonė ir padeda. Labai džiaugiuosi, kai skambina žurnalistai ir padeda išsiaiškinti apie nemalonius dalykus. Turime išsiaiškinti, kas gaudo gyvūnus spąstais ir kaip baisiai su pagautais elgiasi“, – teigė organizacijos „Puma“ vadovė Vilma Jakštienė.

Naujienų portalo JP žiniomis, beglobių gyvūnų organizacijos „Puma“ atstovai dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais į policijos pareigūnus kol kas nesikreipė. Kad nėra gauto jokio rašto patvirtino ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Spąstai gyvūnams „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė paaiškino, kad policija nėra gavusi informacijos apie žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Kol kas nesame gavę jokių pareiškimų. Niekas nesikreipė. Tačiau, jei gausime, žinoma, pradėsime ikiteisminį tyrimą“, – patikino O. Jukniūtė.

Beje, Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja priminė, kad Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Už šiame straipsnyje numatytą veiką atsako ir juridinis asmuo.

„Baudžiamajame kodekse yra straipsnis, bet sudėtingiau yra su įrodymais, jeigu nėra vaizdo įrašo arba konkretaus įrodymo, nubausti bus sudėtinga. Tačiau yra atvejų, kai asmenys buvo nubausti už žiaurų elgiasi su gyvūnais“, – aiškino O. Jukniūtė.