Stojus darganotam, niūria ir tamsiam lapkričiui nesinori nė nosies iš namų į lauką kišt. Ką lieka veikti gamtos fotografui? „Gintarinis žaltys 2012“ - jau tradiciniu tapsiantis gamtos fotografijos konkursas, kviečia visus, kurie myli gamtą ir nepaleidžia fotoaparato iš rankų siųsti savo nuotraukasir parodyti pasauliui, kad nesame šios meno srities provincija.

„Gintarinis žaltys 2010“ buvo tarsi tik testas, patikrinimas, kiek mes turime fotografų, ar bus pakankamai norinčių dalyvauti konkurse. Pirmas blynas tikrai neprisvilo, o antruoju žengėme kelis žingsniu į priekį. Kitąmet jau trečiasis „žaltys“ - reiškia, kad konkursas tampa tradiciniu. Pagaliau galėsime didžiuotis, kad turime nacionalinio masto gamtos fotografijų konkursą, tokius turi praktiškai visos šalys“, - sakė pagrindinis konkurso organizatorius gamtos fotografas Romualdas Barauskas.

Organizatoriai dalyvių fotografijų laukia iki sausio 1 d. „Nors atrodo, kad laiko liko nedaug, bet manau tiek pakaks. Jei jau es ifotografas tai tikrai turi ir nuotraukų. Tereikia jas atsirinkti ir atsiųsti mums“, - ragina R. Barauskas.

Ką turite padaryti:

– Pirmiausia elektroniniu paštu konkursas@lutute.lt registruojatės į konkursą;

– Elektroniniu paštu gaunate konkurso taisykles ir nuotraukų registravimo anketą;

– Iki 2013 m. sausio 1 d. elektroniniu paštu siunčiate savo nuotraukas pagal nurodytas nominacijas;

– Nuotraukos, atitinkančios konkurso sąlygas ir techninius reikalavimus, patenka į konkurso pusfinalį;

– Vertinimo komisija 2013 m. sausį atrenka geriausius darbus į konkurso finalą;

– 2013 m. vasarį vyksta finalinė nuotraukų atranka, po kurios paaiškėja atskirų nominacijų laureatai;

– Į konkurso finalą atrinkti darbai patenka ir į geriausių 2012 m. laukinės gamtos fotografijų albumą „Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2012“. Iš šių nuotraukų rengiama paroda (apie jos laiką ir vietą bus pranešta atskirai). Atidarant parodą skelbiami ir apdovanojami atskirų nominacijų laureatai, visuomenei ir žiniasklaidai pristatomas geriausių darbų albumas;

– Vėliau paroda visus metus iki kito konkurso keliauja po Lietuvą.

Laukiame Jūsų!

Jeigu kiltų klausimų ar neaiškumų, rašykite konkursas@lutute.lt.