Atrodo, taip paspaudė šaltukas, o gamtoje tai tarsi niekam nė motais. Miškų ir laukų gyventojai nesirūpina artėjančiu šildymo sezonu. Kaip ir rytojaus orais. Štai dvi ūsuotosios zylės, pasipustę plunksnas, viena kitai meiliai „paieško blusų“, o elniai, kurie lyg ir visas jėgas turėjo atiduoti rujai, netikėtai surengia lenktynes per šalčio sukaustytą lauką. Gamta magiška ir užgniaužianti kvapą. Tik reikia nepabijoti sušalti ir tyliai pasivaikščioti pamiškėmis ar palaukėmis.

Elnias žmogaus neatpažino

Neseniai pasibaigusią elnių rują šįmet pirmą kartą turėjo galimybę stebėti gyvai gamtos fotografas Vilius Paškevičius.Jis patyrė nepamirštamą susitikimą su tauriuoju elniu, po kurio sako jautęsis tarsi po treniruotės.
V. Paškevičius
Nemoku apibūdinti to, ką jauti susidūręs su didingu reiškiniu iš arti. Taip kaip kardiotreniruotė, nors tu nejudi. Kartais galvoju, jog šita būsena ir yra tas pagrindinis „narkotikas“, prie kurio pripranti ir vėliau to lauki net labiau nei fotografavimo rezultato.

Gamtos fotografas Vilius Paškevičius taip apibūdina savo susitikimą su elniu: „Tokių akistatų šiemet išgyvenau kaip niekada ankščiau. Sakau išgyvenau, nes tai yra kažkas tokio, kas palieka tam tikrą pėdsaką. Tikiuosi tai sveikatai atsilieps tik į naudą. Nemoku apibūdinti to, ką jauti susidūręs su didingu reiškiniu iš arti. Taip kaip kardiotreniruotė, nors tu nejudi. Kartais galvoju, jog šita būsena ir yra tas pagrindinis „narkotikas“, prie kurio pripranti ir vėliau to lauki net labiau nei fotografavimo rezultato. Šiuo atveju žiūrėjom šitaip vienas į kitą virš dviejų minučių.

Aišku, jis manęs nelaikė žmogumi, nors aš ir stovėjau visu ūgiu, slėpdamasis už užmaskuoto fotoaparato ant trikojo. Vėliau elnias apsisuko ir neskubėdamas tolo vis sustodamas ir atsigręždamas, kol išnyko aukštoj žolėj ir krūmynuose. Atsitokėjęs pamaniau, kad tai būtų puiki pabaiga tauriųjų elnių rujos fotomaratonui. Daugiau jų šį rudenį nesekiosiu, o kadrai bus nebent atsitiktiniai. Šis ruduo dar nesibaigė, bet jau dabar aišku - jis buvo (kol kas) gražiausias mano gyvenime!“ - rašo fotografas.

Pagrindinėje nuotraukoje galite matyti Viliaus įamžintą taurųjį elnią, o žemiau - NATUREPHOTO.lt fotografų per šią savaitę įamžintus žvėris ir paukščius: