Siamo dvynių yra pasitaikę tarp kitų rūšių banginių, pavyzdžiui, finvalų, seivalų ir mažųjų ruožuočių. Tačiau sekmadienį rasti pilvais suaugę pilkojo banginio (lot. Eschrichtius robustus) jaunikliai – greičiausiai yra pirmasis toks atvejis. 

Banginiai - Siamo dvyniai. Jesuso Gomezo nuotr.

Deja, Ojo de Liebre lagūnoje rasti dvyniai neišgyveno. Manoma, jog banginiai jau gimė negyvi, jų motinai patyrus persileidimą. Rastas kūnas buvo tik kiek daugiau nei 2 m ilgio. Sveiki pilkojo banginio naujagimiai paprastai siekia nuo 3,5 iki 5 m.

Pasak Amerikos banginių draugijos mokslininkės Alisos Schulman-Janiger, tai jog jaunikliai buvo nepakankamai išsivystę, leidžia manyti, kad gimdymas buvo priešlaikinis. Ji taip pat svarstė, koks likimas galėjo ištikti Siamo dvynių mamą.

Dvynių kūnas nugabentas į laboratoriją tolesniems tyrimams.

Banginiai - Siamo dvyniai. Faraho Castillo nuotr.

Pilkieji banginiai į Ojo de Liebre ir kitas Žemutinės Kalifornijos lagūnas atvyksta įveikę beveik 10 tūkst. kilometrų kelionę iš savo namų Arkties vandenyne. Jauniklius šie banginiai veda kelionės į pietus metu arba jau atvykę į lagūnas. Jaunikliai yra žindomi kelias savaites, tuomet banginiai pasuka atgal į šiaurines Beringo ir Čiukčių jūras.

Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos (NOAA) duomenimis, Ramiajame vandenyne gyvena apie 21 tūkst. pilkųjų banginių.