„Kaip praneša mūsų sekėja Alicija, „Vakar vakare apie 17 valandą, užfiksavome įspūdingą ežero skleidžiamą garsą. Iš pradžių atrodė, tarsi kažkas stūgauja, ūbauja ir tik po 20 min. išgirdome tikrą ledo dainą“, – vienos iš sekėjų vaizdo įrašą komentuoja „Meteo.lt“

Vaizdo įraše užfiksuotas Vievio ežeras, esantis Elektrėnų rajone.

„Tokie garsai yra dažniausiai sukeliami vėjo, kuris išjudina ir stumia ledą į vieną ar kitą kranto pusę. Ledas trūkinėja ir sukelia tokius labai įdomiai skambančius garsus. Toks reiškinys pasaulyje geriausiai žinomas ir yra išpopuliarintas Baikalo ežero (Rusijoje) dėl jame užfiksuojamų būtent tokių garsų. Kadangi minėtas ežeras labai didelis, o ledas būna labai storas, todėl susidaro garsesni ir geriau išreikšti garsai, bet labai panašūs šiems Lietuvoje“, – stebinantį ežero skleidžiamą garsą paaiškina „Meteo.lt“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)