„Kodėl kūdroje atsirado karosų su daug didesniais pelekais nei tų, kurie čia gyveno anksčiau. Žvejoju savo kūdroje beveik visą žiemą ir be įprastų karosų, jau keletą tokių ilgauodegių pagavau“, – rašė skaitytojas.

Lietuvos hidrobiologų draugijos narys Kęstutis Skrupskelis sako, kad tai – „šydinių“ karosų variacija. „Reikėtų prisiminti, kad sidabrinis karosas kilęs iš Centrinės Azijos ir yra auksinės žuvelės, laikomos akvariumuose, protėvis.

Yra žinoma daugybė įvairiomis spalvomis, pelekais, akimis ar skirtinga kūno forma ir spalva pasižyminčių veislių. Nemažai jų veisiama ir Lietuvoje.

Tikėtina, kad į tvenkinį kažkada įleistų karosų protėviai turėjo ir „veislinių“ formų genų, kurie per kelias kartas išliko ir tik dabar pasireiškė vienoje iš palikuonių kartų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją