Savo akimis išvysti tokį reginį – daugelio svajonė. Šiaurės pašvaistės buvo fiksuojamos Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Ignalinos apylinkėse. Anksčiau šiemet šis reiškinys buvo pastebėtas sausio mėnesį.

Grynas.lt jau rašė, kad Šiaurės pašvaistės Lietuvoje matomos retai, joms susidaryti reikia ypatingų sąlygų. Turi įvykti galingas Saulės pliūpsnis, sukeliantis elektromagnetinę audrą, taip pat reikia, kad būtų tamsu, bet giedra. Šiaurės pašvaistės geriau pastebimos šaltuoju metų laiku.

O štai „Orai ir klimatas Lietuvoje“ paaiškino, kad „Saulė lipa į savo aktyvumo piką, kurį turėtų pasiekti apie 2025 metais. Yra šiokia tokia sąsaja (koreliacija), kad per minimumus pasaulyje dažniau būna įvairios ekonominės krizės, o per aktyvumo augimo fazę ir maksimumą – karai, konfliktai, neramumai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)