Barsuko pėdsakus pavyko aptikti Žagarės regioniniame parke vakar, popiet.

„Sakoma, jog tą dieną lietuviška meška vadinamas barsukas išlenda iš olos apsidairyti. Jeigu diena būna saulėta, barsukas pamato savo šešėlį ir lenda atgal į olą slėptis, gula ant to paties šono. Tuomet pavasaris bus ankstyvas. Jei būna apsiniaukę, barsukas pavaikšto po mišką ir grįžęs įminga ant kito šono. Pavasario tada negreit sulauksime, jis bus vėlyvas ir šaltas. Žagarėje šios dienos popietę pasirodė saulutė, tad tikėkimės, jog barsukas, kurio šviežių pėdų pavyko aptikti Žagarės miške, greitai grįžo į savo olą ir įmigo, o mes sulauksime ankstyvo pavasario“, – rašė parkas savo feisbuko profilyje.

Barsuko pėdsakai

Žagarės regioninio parko ekologas Saulius Mitrikas sako, kad antradienį, per Pusiaužiemį, buvo patikrinta barsuko ola, o aplink ją buvo gausu pėdsakų.

„Vakar buvo Pusiaužiemis, taigi nusprendėme pasižiūrėti, ar barsukas buvo išėjęs patikrinti oro. Barsukas esant šiltam orui atsibunda iš žiemos snaudimo ir eina pasivaikščioti, paieškoti ko nors užkąsti. Pastebėjome ne tik pėdsakus, buvo parausta vietose, kur jis ieškojo maisto. Taigi jis tikrai atsibudo ir išėjo pasivaikščioti“, – sako parko ekologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)