Tanzanijoje atrasta nauja, neįprasta angies rūšis. Juodos ir geltonos spalvų krūminių angių tiksli buvimo vieta neatskleista, nes biologai baiminasi nereikalingo gyvūnų kolekcionierių ir brakonierių dėmesio, rašo livecience.com.

Spalvotoji gyvatė pavadinta Matildos raguotąja angimi (Atheris matildae), nes jų žvynai virš akių primena ragelius. Naująją rūšį atrado tarptautinė Laukinės gamtos apsaugos draugija. Gyvatė pavadinta vieno iš ekspedicijos dalyvių dukros garbei.

Angies gyvenamasis rajonas yra vos kelių kvadratinių kilometro dydžio atokiame atogražų miške pietvakarių Tanzanijoje. Tyrimo ataskaitoje minima, kad teritorija ir taip jau nualinta dėl miškų kirtimo ir medžio anglies gamybos.

Atradėjai atsisakė atskleisti tikslia gyvačių gyvenamą vietą, nes baiminasi kolekcionierių ir brakonierių antplūdžio. Pastaruoju metu Tanzanijoje aktyvėja jų veikla. Teigiama, kad prekyba gyvūnais jau tapo antra pagal dydį nelegalios prekybos sritimi po narkotikų. Daugiausiai parduodama ir medžiojama būtent reptilijų. Daugelyje Afrikos vietų pagrindine ar net vienintele grėsme gyvūnams liko brakonieriavimas. Silpnas centrines valdžias ir ekonomiškai silpnos valstybės nepajėgios susidoroti su jų gamtai iškilusiais pavojais.

Tai pirmas kartas, kada atradus naują rūšį, mokslininkai atsisako viešai paskelbti apie jos tikslią vietą. Šiuo sprendimu Laukinės gamtos apsaugos draugijos nariai nori atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į brakonieriavimo ir nelegalios prekybos gyvūnais problemą bei tikisi, kad tokia praktika taps norma, kol nebus susidorota su minėtomis problemomis.