Panašu, kad rudieji lokiai iš Lietuvos greitai pasitraukti neketina. Prieš savaitę rudasis lokys buvo nufilmuotas Dzūkijoje, o štai dabar meškos pėdsakai rasti Krekenavos apylinkėse.

Apie netikėto svečio apsilankymą įtarė vietiniai miestelio gyventojai, pirmadienį (gegužės 7 dieną) pamatę didžiulę pėdą, įspaustą į purvą. Apie savo radinį žmonės pranešė Krekenavos parko gamtininkams, o šie, atvykę apžiūrėti pėdsakų, tik patvirtino gyventojų spėjimą. Tai - tikrai rudojo lokio pėdsakas.

Krekenavos regioninio parko darbuotojai nėra linkę manyti, kad šie rasti švieži pėdsakai yra to paties Dzūkijos miškuose klaidžiojančio lokio. Tikėtina, kad Aukštaitiją aplankė svečias iš Baltarusijos ar Latvijos.

„Kadangi esame Vidurio Lietuvoje, tai meška galėjo atklysti ir iš Latvijos, ir iš Baltarusijos. Gali būti ir rudoji iš Dzūkijos, tačiau jai būtų reikėję įveikti Nemuną. Bet kuriuo atveju meška Lietuvos miškais ir laukais nužygiavo nemenką atstumą. Pėdsakai labai gerai atsikspaudę į drėgna purvą. Tikėtina, kad palikti šeštadienio naktį, nes tada paskutinį kartą apylinkėse lijo", - pasakoja regioninio parko darbuotojai.

GRYNAS.lt primena, kad šiemet meškos pėdsakai jau buvo užfiksuoti Dzūkijoje, Veisiejų regioniniame parke. Po kelių dienų rudąjį lokį Dzūkijos miškuose nufilmavo medžiotojas, o, praėjus dar kelioms dienoms, vaizdo medžaga, kurioje nufilmuotas rudasis lokys, pasidalijo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Manoma, Kad Dzūkijos apylinkėse fiksuota ta pati viena meška.