Protestuotojai, išlieję prie Iždo departamento pastato 1 800 litrų netikro kraujo, taip pat laikė plakatus su užrašais, raginančiais Britaniją „nebefinansuoti klimato mirties“.

Pasak „Extinction Rebellion“, šia protesto akcija buvo siekta pademonstruoti „disonansą tarp JK vyriausybės pareiškimų, kad JK yra lyderė kovoje su klimato krize, ir didžiulių sumų, kurias ji investuoja į iškastinio kuro žvalgymą ir dideles anglies junginių emisijas lemiančius projektus“.

Netikras kraujas buvo pagamintas iš vandens, sumaišyto su maistiniais dažais, nurodė organizacija.

Londono policija informavo, kad po incidento dėl įtariamo vandalizmo buvo sulaikyti keturi žmonės – trys vyrai ir moteris.

„Žmonės iš privataus gaisrinio automobilio aptaškė skysčiu Iždo departamento pastatą“, – pažymima policijos išplatintame pareiškime.

„Negauta jokių pranešimų, kad kas nors būtų sužeistas“, – priduriama jame.

Akcija buvo surengta artėjant pirmadienį numatytam „tarptautiniam sukilimui“, planuojamam surengti daugiau nei 60-yje pasaulio miestų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)