Gyvūnų migdymą vykdė Lietuvos zoologijos sodo specialistai.

Tos pačios dienos vakare UAB „Hesona“ atstovai informavo aplinkosaugininkus, kad bendrovės darbuotojai aptvare aptiko kritusią pumą. Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą, gyvūno kritimo priežasčiai nustatyti.

Aplinkosaugininkai primena, kad nykstančių ir saugomų gyvūnų ir paukščių rūšių apsauga yra prioritetas visame pasaulyje. Lietuvos aplinkosaugininkai principingai vertina saugomų gyvūnų ir paukščių neteisėtą laikymą, veisimą ir prekybą.

Taip pat primenama, kad laikantiems laukinius gyvūnus nelaisvėje reikia laikytis Leidime bei Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse nustatytomis sąlygomis.

Įsigijus laikymui aptvaruose, voljeruose ar kituose statiniuose laukinius gyvūnus, būtina turėti jų kilmę (t. y. paėmimo iš gamtinės aplinkos, išveisimo ar įvežimo į Lietuvos Respubliką aplinkybes) ir teisėtą įsigijimą patvirtinančius dokumentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)