Šioje grupėje dalyvavo projektai iš Brazilijos, Indonezijos, Ispanijos ir Šveicarijos.

Šiais metais buvo gautos 109 paraiškos iš 50 šalių. Į finalą atrinkta 15 projektų iš: Kolumbijos, Indonezijos, Kenijos, Puerto Riko, Brazilijos, Lietuvos, Ispanijos, Šveicarijos, Kambodžos, Nepalo, Pietų Afrikos, Kroatijos ir Korėjos.

Sausio 18 dieną Madride vyko iškilmingas į finalą patekusių projektų pristatymas. Iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu paaiškėjo nugalėtojai, vyko sausio 20 dieną Madride Tarptautinės turizmo parodos „Fitur" metu.

GRYNAS.lt primena, kad Medžių lajų tako Anykščių regioniniame parke idėją inicijavo ir jo pastatymą organizavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Tai buvo drąsi idėja ir projektas pasiteisino.

Įdomu tai, kad šis Medžių lajų takas - pirmasis Baltijos šalyse. Medžių lajų takas tęsiasi 300 metrų ir tolygiai kyla iki 21 metro aukščio virš žemės paviršiaus. Takas baigiasi apžvalgos bokštu, kurio apžvalgos aikštelė įrengta 34 metrų aukštyje.

Apžvalgos bokšto architektūros motyvu pasirinkta Lietuvos etnokultūrinio regiono – Aukštaitijos tautinė juosta. Fasaduose dominuoja juostos motyvas iš rombų. Medžių lajų tako informacinis centras nepriekaištingai integruotas į aplinką. Stogas įkomponuotas į šlaitą, apaugintas žole.

Dėl Europos Sąjungos lėšomis finansuoto projekto Lietuvoje atsirado vienintelė vieta, kur į tokį aukštį gali pakilti neįgalieji. Apžvalgos bokšte įrengti keltuvai.