Pietų Kalifornijos gyventojas Paulas Carveris buvo apimtas nuostabos, kai savo namų kieme rado mažytę gyvatę su dviem galvomis. Vyras tikina, kad pirmoji minti šovusi jam į galvą buvo: „Kuri galva man įgels pirmoji?“

P. Carveris nieko nelaukdamas nunešė dvigalvį roplį į Tenesio gyvūnijos išteklių agentūrą. Jos specialistai taip pat buvo nustebinti tokio gamtos sutvėrimo. Dvigalvė gyvatė turėjo beveik 20 cm kūną ir dvi galvas su skirtingai funkcionuojančiomis smegenimis.

„Aš trylika metų atlieku tyrinėjimus, visą savo gyvenimą praleidau miškuose, tačiau nieko panašaus nesu matęs. Du liežuviai, dvi burnos ir akys“, - stebėjosi gyvūnų išteklių agentūros specialistas Dale Grandstafas.

Šioje situacijoje, ropliui nėra palanku turėti dvi galvas, nes būtent dėl šios priežasties sumažėja jo išgyvenimo tikimybė.

„Ji vis bando judėti pirmyn, tačiau su tokiu kūnu, tai beveik neįmanoma“, - teigia specialistas.

Ketvirtadienį gyvatė bus pristatyta į specialų tyrimų centrą, kuriame bus tikrinama, ar peralkęs roplys gali būti maitinamas ir girdomas. Jei pamaitinti jos nepavyks, gyvatė bus pasmerkta mirčiai. Tuomet mokslininkai planuoja iš jos pagaminti iškamšą ir pristatyti ją kaip eksponatą.