Rambyno kalnas - regioninio parko puošmena, dėl puikaus kraštovaizdžio Vilkyškių kalvagūbrio karūna vadinamas. Jis yra miške, Bitėnų kaime, Pagėgių savivaldybėje, ant Nemuno kranto.

Rambynas – skalvių genties šventvietė, vėliau tapęs lietuvybės puoselėjimo simboliu. Dėl savo iškilios istorijos apipintas legendomis ir padavimais. Nuo Rambyno kalno atsiveria įspūdingi Nemuno vingiai, Mažosios Lietuvos vaizdai su Tilžės ir Ragainės miestų panoramomis (dabar Kaliningrado sritis). Ant Rambyno kalno yra buvęs aukų akmuo, greičiausia, pačios gamtos atridentas.

Pasak legendos, vienas malūnininkas šventąjį akmenį išniekino, todėl dievas Perkūnas net tris kartus yra trenkęs į Rambyną ir jį į Nemuno bangas nugriovęs. Vėliau žmonės patys aukurą pastatė ir šventą ugnį jame puoselėjo. 2011 m. ant kalno pastatytas naujas aukuras.

Rambyno kalno aukštis virš jūros lygio yra 46 metrai. Aukščiausioje kalno vietoje yra apžvalgos aikštelė ir laiptai nulipti, o greta įrengti laiptai patogūs užlipti.

Rambyno kalną aplankyti galima važiuojant plentu „Jurbarkas - Šilutė“. Tarp Vilkyškių miestelio ir Mikytų yra nuoroda pietų kryptimi – „Rambyno kalnas 3 km.“ Asfaltuotu keliu reikia važiuoti 2 km., po to sukti dešinėn keliuku su nuoroda „Rambyno kalnas 1 km.“. Šis kelias jus atves ant paties Rambyno kalno.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Nusifotografuokite aukščiausioje Rambyno kalno vietoje, apžvalgos aikštelėje laiptų pradžioje.