regioninio parko lankytojams siūlome aplankyti tik 10 kilometrų nuo Vilniaus nutolusį Naujosios Rėvos piliakalnį. Sutvarkius link jo vedantį kelią ir įrengus nuorodas, jį lengvai surasite. Į piliakalnį ir nuo jo (prie Neries) veda mediniai laiptai.

Pakeliui galėsite aplankyti Šilėnų kaimą, jame esančią medinę Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, gydomosiomis galiomis garsėjančius Šilėnų šaltinius, iš apžvalgos bokšto pasigėrėti rudenėjančia Sviliškių kraštovaizdžio draustinio panorama.

Naujosios Rėvos piliakalnyje žmonės, siekdami apsiginti nuo priešų, apsigyveno II tūkstantmečio pradžioje. Piliakalnis įrengtas aukštame Neries pakrantės iškyšulyje. Iš Pietų jį juosia Neris, o iš Rytų ir Vakarų – dvi šaltiniuotos daubos. Išlikusi piliakalnio aikštelė nuo greta esančių aukštumų atskirta 6 metrų gylio grioviu ir kūgio formos pylimu. Nusileidus nuo piliakalnio, terasoje prie Neries, archeologai yra aptikę senovės gyvenvietės liekanų.

Aplinkiniai žmonės pasakoja, kad šiame kalne yra nuskendusi bažnyčia. Žmonės esą rasdavo ant kalno šlaitų ratu išmintus takus ir matydavo tais takais einančias procesijas, girdėdavo iš po žemių sklindantį varpų skambesį.

Nuo piliakalnio atsiveria nepakartojamas Sviliškių kraštovaizdžio draustinio vaizdas.


Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Nuo Vilniaus važiuokite link Sudervės, prieš Čekoniškes bus posūkis į Šilėnus. Keliaukite pažintiniu maršrutu Šilėnai – Naujosios Rėvos piliakalnis. Nuo maršruto pabaigoje esančios automobilių stovėjimo aikštelės, paėjėkite 300 metrų link Naujosios Rėvos piliakalnio. Užlipkite ant piliakalnio, tuomet nusileiskite laiptais ir eikite lentų taku – link Neries. Tako pabaigoje stovi informacinis stendas, šalia kurio ir nusifotogr