Spalio 26 d. (penktadienį) Kauno m. savivaldybėje vyks konferencija „Kauno bendruomenė - darnios energetikos link: atsinaujinantys energijos šaltiniai ir efektyvus energijos naudojimas“. Konferencijos tikslas – inicijuoti Kauno bendruomenės diskusiją apie darnios energetikos vystymo galimybes ir perspektyvas Kauno mieste ir regione.

Organizatoriai tikisi, kad užmegzta diskusija tarp politikų, energetikos rinkos atstovų ir energijos vartotojų padės pasiekti teigiamų rezultatų siekiant Kauno regiono energetikos sektoriaus darnios plėtros: skatinant atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą ir efektyvų energijos vartojimą.

Konferencijoje kviečiame dalyvauti visas suinteresuotąsias energetikos sektoriaus šalis: politikus, vietos valdžios atstovus, verslo įmones ir jas atstovaujančias organizacijas, mokslo institucijas, nevyriausybines organizacijas, visuomenės atstovus – energijos vartotojus.

Projekto RENERGY tikslai – remiantis regioniniu bendradarbiavimu plėtoti vietos ir regionų energetikos politiką skatinant plačiau naudoti atsinaujinančius energijos išteklius ir efektyviau naudoti energiją. Regionų darnios energetikos strategijų formavimas paremtas inovatyviu požiūriu, nes atsižvelgiama į visas suinteresuotas puses (politikos atstovus, energetikos pramonę ir vartotojus) ir skatinant jų bendradarbiavimą, vertinant realias galimybes darnios energetikos plėtrai regione.

Pagrindinės priemonės projekto tikslams pasiekti: esamos situacijos vertinimas, gerosios praktikos pavyzdžių analizė ir renginių skirtų suinteresuotų šalių bendradarbiavimui skatinti organizavimas. Per artimiausius 2-ejus metus planuojami 3 renginiai, kurie projekte įvardijami, kaip Energetikos laboratorijos (angl. k.: Energy Lab). Kauno regione pirmasis RENERGY renginys vyks spalio 26 d. – konferencija „Kauno bendruomenė - darnios energetikos link: atsinaujinantys energijos šaltiniai ir efektyvus energijos naudojimas“.

Juo bus siekiama įvardinti Kauno regiono energetikos sektoriaus kryptis, siekius ir kylančias problemas bei plėtros galimybes. Antrasis renginys bus skirtas gerosios praktikos pavyzdžių analizei ir jų perkėlimo į Kauno regiono energetikos sektorių galimybėms įvertinti. Trečiuoju renginiu bus apibendrinama Energetikos laboratorijų veikla pristatant Kauno regiono darnios energetikos sektoriaus plėtros planą ir teikiant rekomendacijas dėl konkrečių priemonių žinių sklaidai ir tolimesniam bendradarbiavimui tarp suinteresuotų pusių užtikrinti.

Kviečiame visus, kurie dirba energetikos srityje, domisi šia sritimi, vykdo mokslinius tyrimus, ar yra energijos vartotojai, aktyviai dalyvauti konferencijoje bei pareikšti savo nuomonę dėl darnios energetikos plėtros Kauno regione. Registracijos forma